logo.png
Current importance
Ajankohtaista juuri nyt
There are no translations available.

 

 

 

 

 

Kontiomehu vuoden 2018 Karelia à la carte yritys. Paljon onnea!

Kontiomehu Joensuusta on valittu Vuoden 2018 Karelia à la carte -yritykseksi. Valinta tehtiin 60 Karelia à la carte -verkostoon kuuluvan yrityksen joukosta. Kontiomehu tunnetaan erityisesti alkoholittomista kuohujuomista: lehti-, karpalo-, puolukka- ja mustikkakuohusta. Suuren suosion saanut lehtikuohu on mustaherukan lehdistä valmistettu, Marskin juomanakin tunnettu, hienostunut juhlajuoma. Lehtikuohun raikkaan maun lähteenä ovat Kiiskisten omalta sukutilalta Kontiolahdelta käsin poimitut, keväiset herukanlehdet. Kullankeltainen lehtikuohu on kerännyt suurta suosiota juoma-arvosteluissa ja noussut arvostetuksi alkoholittomaksi juhlajuomaksi.

Kontiomehu on viime vuosina kasvanut perheyrityksestä 7 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Kesäaikana kausityössä Kiiskisten marjatilalla on noin 20-30 henkilöä. Liikevaihto on kohonnut yli 900 000 euroon. Viime vuonna valmistuneet upouudet toimitilat (800 neliömetriä) sijaitsevat Joensuussa Hallbergintiellä. Yrityksen markkina-alue on koko Suomi. Tärkeimpiä myyntikanavia ovat keskusliikkeet (Sok, Kesko), tukkuliikkeet, Alko ja ravintolat. Kontiomehun tuotteissa toteutuvat erinomaisesti Karelia à la carte -arvot: Paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus ja luonto.

 

- Karelia à la carte-ruokamatkailuverkosto tunnetaan hyvin alan toimijoiden ja myös kuluttajien keskuudessa. Nyt ruoka nähdään tärkeänä osana matkailuelämystä, mistä kertoo myös se, että meillä on Valtakunnallinen Ruokamatkailustrategia, jossa Karelia à la carte on esillä esimerkillisenä toimintatapana ja strategian jalkauttajana, toteaa puheenjohtaja Airi Timonen Karelia à la carte-verkostosta.

Viime vuonna 2017 Vuoden Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Maukkulan Mustikkamäki Ilomantsista.
Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta. Muut tunnustuksen saaneet yritykset:
Vuonna 2008: Tuoteankkuri Joensuun Pyhäselästä
Vuonna 2009: Mahevi Oy Polvijärveltä
Vuonna 2010: Ravintola Kielo Joensuusta
Vuonna 2011: Honkavaaran Perinnepiha Joensuun Pyhäselästä
Vuonna 2012: Maalaisleipomo Ilomäki Joensuun Enosta
Vuonna 2013: Kestikievari Herranniemi Lieksasta

Vuonna 2014: Joensuun Teatteriravintola Joensuusta

Vuonna 2015: Kotileipomo Riikonen Kontiolahdelta

Vuonna 2016: Männikkölän Pirtti Nurmeksesta


Karelia à la carte -verkosto on 27 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu 60 pohjoiskarjalaista elintarvikealan yritystä, matkailuyritystä ja ravintolaa.
Karelia à la carte -verkostoa koordinoi ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset ja Karelia à la carte -valiokunta, joka koostuu 12 yrittäjäjäsenestä.

Lisätiedot:

ProAgria Pohjois-Karjala

Airi Timonen

Puheenjohtaja, Karelia à la carte–verkosto

Elintarvike- ja yritysasiantuntija

puhelin 040 301 2454,  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ,www.kareliaalacarte.fi

Kontiomehu Oy

Pasi Kiiskinen

Toimitusjohtaja

puhelin 040 753 4191

 

 

 

 

 

 

 

 

Maukkulan Mustikkamäki Vuoden 2017 Karelia à la carte yritys

Maukkulan Mustikkamäki Ilomantsista on valittu Vuoden 2017 Karelia à la carte -yritykseksi. Valinta tehtiin 65 Karelia à la carte -verkostoon kuuluvan yrityksen joukosta. Maukkulan Mustikkamäen yrittäjä Anita Timonen tunnetaan karjalalaisittain lupsakkaasta, iloisesta palvelusta sekä erinomaisesta lähiruuasta ja leipomotuotteista. Ruuanvalmistuksessa käytetään oman tilan ja lähiseudun tuotteita, villiyrttejä, sieniä, marjoja, kalaa ja riistaa. Yrityksen palveluissa toteutuu Karelia à la carte arvot: Paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto.

Maatilamatkailu Maukkulan Mustikkamäen palvelut ovat monipuoliset. Pitopalvelujen lisäksi Maukkulan Mustikkamäki tarjoaa juhla- ja kokouspalveluja, majoituspalveluja, kesäkahvilapalveluja ja järjestää erilaisia tapahtumia. Yrityksen kauniissa vaaramaisemassa on myös kotieläinpiha, jossa on arvokkaita alkuperäisrotuja mm. vuohia, lampaita, kanoja, sikoja, hevosia ja naapurin kyyttökarja sekä kaneja, ankkoja ja pienhevonen Lancelot.

Maukkulan Mustikkamäen Anita Timonen kehittää määrätietoisesti yritystoimintaansa innostaen myös muita yhteistyöhön. Maukkulassa järjestetään yhteistyössä mm. Lehmäleirejä, leirejä erityisryhmille, Blueberry Hill Jazz and Blues –tapahtumaa ja Evakkotapahtumaa. Anita Timonen on keväästä lähtien ollut osakkaana myös Mekrin Matkailu Oy:ssä, joka on hakeutumassa ainutlaatuiseen Karelia à la carte ruokamatkailuverkostoon. Maukkulan Mustikkamäki on osallistunut innokkaasti erilaisiin maakunnallisiin ja paikallisiin kehittämishankkeisiin. Yritys on mukana mm. ProAgria Pohjois-Karjalan hallinnoimassa Green Care-GREEN KARELIA –hankkeessa, jossa verkostoitumisen lisäksi mm. valmennetaan yrittäjiä entistä tavoitteellisempaan luonto- ja eläinavusteiseen toimintaan tavoitteena asiakkaan psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen.

- Karelia à la carte-ruokamatkailuverkosto tunnetaan hyvin alan toimijoiden ja myös kuluttajien keskuudessa. Nyt ruoka nähdään tärkeänä osana matkailuelämystä, mistä kertoo myös se, että meillä on Valtakunnallinen Ruokamatkailustrategia, jossa Karelia à la carte on esillä esimerkillisenä toimintatapana ja strategian jalkauttajana, toteaa puheenjohtaja Johanna Rinnekari Karelia à la carte-verkostosta.

Viime vuonna 2016 Vuoden Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Männikkölän Pirtti Nurmeksesta.
Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta. Muut tunnustuksen saaneet yritykset:
Vuonna 2008: Tuoteankkuri Joensuun Pyhäselästä
Vuonna 2009: Mahevi Oy Polvijärveltä
Vuonna 2010: Ravintola Kielo Joensuusta
Vuonna 2011: Honkavaaran Perinnepiha Joensuun Pyhäselästä
Vuonna 2012: Maalaisleipomo Ilomäki Joensuun Enosta
Vuonna 2013: Kestikievari Herranniemi Lieksasta

Vuonna 2014: Joensuun Teatteriravintola Joensuusta

Vuonna 2015: Kotileipomo Riikonen Kontiolahdelta


Karelia à la carte -verkosto on 26 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu 65 pohjoiskarjalaista elintarvikealan yritystä, matkailuyritystä ja ravintolaa. Verkostoa koordinoi ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset ja yrittäjistä koostuva valiokunta.

Pietinlahden tilan emäntä Anne Saukkonen Vuoden Maa- ja kotitalousnainen

Normal.dotm 0 0 1 584 3333 Donner Blitz oy 27 6 4093 12.0 0 false 21 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normaali taulukko"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Vuoden 2017 Karelia à la carte –yrityksen julkistamistilaisuuden yhteydessä palkittiin myös Vuoden Maa- ja kotitalousnainen. Tunnustus myönnettiin Pietinlahden tilan emännälle Anne Saukkoselle Liperin Roukalahdelta. Pietinlahden luomutilalla on villisikoja, lomamökkien vuokrausta ja viljanviljelyä. Anne Saukkonen on aktivoinut Liperin Maa- ja kotitalousnaisia hyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen edistämiseen liikunnan, oikean ruokavalion ja henkiselle jaksamiselle tärkeän yhteisöllisyyden keinoin. ”Hän on positiivisen yhteishengen luoja ja tsemppaaja!” Liperin Maa- ja kotitalousnaisten hyvinvointi-hankkeen oppeja jalkautetaan myös muihin pohjoiskarjalaisiin Maa- ja kotitalousnaisten yhdistyksiin.

 

 

 

 

 

 

Männikkölän Pirtti Vuoden 2016 Karelia à la carte yritys

Männikkölän Pirtti Nurmeksesta on valittu Vuoden 2016 Karelia à la carte yritykseksi. Valinta tehtiin 70 Karelia à la carte-verkostoon kuuluvan yrityksen joukosta. Männikkölän Pirtin yrittäjä Ritva Ryttyläinen tekee tiivistä, hyvää yhteistyöstä muiden yritysten kanssa sekä seutu- että maakuntatasolla. Männikkölän Pirtti on toiminnassaan tehnyt tunnetuksi ainutlaatuista Karelia à la carte ruokamatkailuverkostoa aktiivisessa markkinoinnissaan ja kiertäessään tapahtumissa ja messuilla myös Suomen ulkopuolella. Yritys on Karelia à la carte-arvojen mukaisesti vienyt eteenpäin karjalaista ruoka- ja piirakkaperinnettä ja aitoa karjalaista iloisuutta. Nyt Männikkölän Pirtin karjalanpiirakoita saa ympäri Suomen ja yrityksen vieraanvaraisuudesta nauttii Nurmeksessa entistä useampi matkailija.

- Olen todella onnellinen, että juuri meidät valittiin Vuoden Karelia à la carte-yritykseksi. Olen ollut mukana verkostossa ihan alusta alkaen, 25 vuotta. Karelia à la carte-verkoston arvot ovat juuri niitä, mitä me toteutamme yrityksessämme päivittäin. On niin luonnollista, että kuulumme verkostoon, iloitsee Ritva Ryttyläinen Männikkölän Pirtistä.

Männikkölän Pirtti on rauhallinen juhla- ja kokouspaikka karjalaisine pitopalveluineen Pielisellä Nurmeksessa. Männikkölän Pirtti on avoinna tilauksesta ympäri vuoden. Pirtissä on asiakaspaikkoja 50-70. Karjalaiset piirakat ja Pielisen kala eri muodoissa kuuluvat pitopöytään. Männikkölässä voi myös majoittua. Yrityksessä järjestetään kursseja ja hiljaisuuden retriittejä. Majatalosta majataloon -retket ovat osa aktiviteetteja. Männikkölän Pirtti on myös mukana yhtenä kohteena Majatalosta majataloon -retket matkailutuoteperheessä. Majatalosta majataloon retket valittiin Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015. Hiihtoretket, yrttiretket ja hiljaisuuden hetket tarjoavat tilaisuuden nauttia ympäröivästä luonnosta eri vuodenaikoina. Majatalosta majataloon-retken muita kohteita ovat Majatalo Puukarin Pysäkki, Laitalan Lomat ja Majatalo Pihlajapuu / Äksyt Ämmät. Majatalosta majataloon-yritysten lisäksi koko Pohjois-Karjalan ruokamatkailu ja Karelia à la carte saivat paljon huomiota ruokamatkailukisan voiton johdosta.

Männikkölän Pirtti on maankuulu karjalanpiirakoistaan. Käsintehtyjä paistovalmiita karjalanpiirakoita saa raakapakasteena ympäri maan hyvin varustetuista ruokakaupoista ja kahviloista. Käsinleivotut karjalanpiirakat tuoreina voi tilata myös kotiovelle esim. karelina.fi-nettikaupan kautta. Männikkölän kahvilapalveluista voi nauttia kesäaikaan Bomballa, talviaikaan hiihtoretkien taukokahvilassa Männikkölässä ja sesonkeina pop-up -kahviloissa Nurmeksessa.


- Karelia à la carte-ruokamatkailuverkosto tunnetaan hyvin alan toimijoiden ja myös kuluttajien keskuudessa. Nyt ruoka nähdään tärkeänä osana matkailuelämystä, mistä kertoo myös se, että meillä on Valtakunnallinen Ruokamatkailustrategia, jossa Karelia à la carte on esillä esimerkillisenä toimintatapana ja strategian jalkauttajana, toteaa puheenjohtaja Johanna Rinnekari Karelia à la carte-verkostosta.

Viime vuonna 2015 vuoden Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Kotileipomo Riikonen Kontiolahdelta.
Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta.
Vuonna 2008 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Tuoteankkuri Pyhäselästä.
Vuonna 2009: Mahevi Oy Polvijärveltä
Vuonna 2010: Ravintola Kielo Joensuusta.
Vuonna 2011: Honkavaaran Perinnepiha Pyhäselästä
Vuonna 2012: Maalaisleipomo Ilomäki Enosta
Vuonna 2013: Kestikievari Herranniemi Lieksasta
Karelia à la carte -verkosto on 25 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu 70 pohjoiskarjalaista elintarvikealan yritystä, matkailuyritystä ja ravintolaa. Verkostoa koordinoi ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset ja yrittäjistä koostuva valiokunta.
Vuonna 2014: Joensuun Teatteriravintola

Lisätiedot:

ProAgria Pohjois-Karjala

Johanna Rinnekari

Puheenjohtaja, Karelia à la carte–verkosto

Yritysasiantuntija, maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja

puhelin 040 301 2441, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , www.kareliaalacarte.fi

Männikkölän Pirtti

Ritva Ryttyläinen
Pellikanlahdentie 1
75530 Nurmes

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normaali taulukko"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

puhelin 0400 889 845, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

KESÄNTEKIJÄISET 13.-14.5. KUTSUU KESÄN POHJOIS-KARJALAAN

Mukana myös Karelia à la carte Ravintolamaailma

Kesäntekijäiset on Pohjois-Karjalan kauppakamarin organisoima uusi, iloisen keväinen yleisötapahtuma, joka kutsuu kesän Pohjois-Karjalaan! Tapahtuman järjestää kauppakamari yhteistyössä Pohjois-Karjalan keittiömestareiden ja Karelia à la carte-verkoston kanssa. Joensuun tori luo kehykset 13.-14. toukokuuta 2016 järjestettävälle koko perheen ilmaistapahtumalle, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.
Torilta löytyy toimintaa lapsille, Karelia à la carte Ravintolamaailma nautiskelijoille,
outlet-paratiisi shoppailijoille, asiaa yrityksille, vinkkejä
viherpeukaloille, musiikkia kaikelle kansalle ja paljon, paljon muuta.
Karelia à la carte Ravintolamaailmassa on monipuolinen kattaus paikallisista raaka-aineista valmistettuja grilliherkkuja. Pääset maistamaan herkullisia Karelia burgereita, Kesäntekijäis-luomunaudanlihavartaita perunawokin ja vihervilliyrttisalaatin kera, Kesäntekijäis-grillimakkaralajitelmia, paikallisista marjoista valmistettuja marjasmoothieita, marjamaakunnan herkkupullia yrttiteen kera ja Karelia à la carte riisivatruskoja ym.... Ruokalipukkeita voit ostaa paikanpäältä tai ennakkoon: http://www.kesantekijaiset.fi


Kesäntekijäiset on avoinna perjantaina 13.5. klo 11-24 ja lauantaina 14.5. klo 9-24. Tervetuloa!

 

 

 

 

Kotileipomo Riikonen Vuoden 2015 Karelia à la carte yritys

Kotileipomo Riikonen Oy on valittu vuoden 2015 Karelia à la carte yritykseksi. Valinta tehtiin yli 70 Karelia à la carte-verkoston yrityksen joukosta. Kotileipomo Riikonen on toiminnassaan tehnyt tunnetuksi ainutlaatuista Karelia à la carte ruokamatkailuverkostoa. Yritys on sitoutunut Karelia à la carte arvoihin, joita ovat paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Yritys on aktiivisesti kehittänyt ja uudistanut toimintaansa. Yritys tekee tiivistä, hyvää yhteistyöstä muiden yritysten kanssa ja on toiminut aktiivisesti toimialan kehittämishankkeissa. Yrityksen työllistävä vaikutus on merkittävä. Perheyritys on jo vuosikymmenet tehnyt tunnetuksi karjalaista leivontaperinnettä tuloksekkaasti koko maan kattavasti.

Kotileipomo Riikonen on tunnettu laadukkaista leipomotuotteista, joissa on hienosti yhdistetty perinnettä ja nykypäivää. Valikoimiin kuuluvat karjalanpiirakat, sultsinat, kukot, perunarieskat, riisipyöröt, sämpylät, bagelit, rinkelit, munkit, wienerit ja lihapiirakat. Karjalanpiirakat rypytetään edelleen käsin 3 000 – 4 000 kpl/tunti. Luomutila Laitisen Jorma-ohraa, joka on alkuohra, käytetään sämpylöiden ja Jorma-pikkuleipien raaka-aineena. Yrityksellä on kaksi toimipistettä Kontiolahdessa: Supantiellä ja Palokankaantiellä. Tuotteita saa myös torimyyntivaunusta ja Kahvila Riikosesta Kauppakeskus Metropolista Joensuun keskustasta. Tuotteiden markkina-alue on koko maa.

Kotileipomo Riikonen on perustettu v. 1976, jolloin Sirkka Riikonen aloitti leipomotoiminnan Kontiolahden Onttolassa omakotitalon siipirakennuksessa sijaitsevassa leipomotilassa. Aamuisin, karjalanpiirakat leivottuaan, Sirkka Riikonen lähti myymään ne Joensuun torille. Vuonna 1983 yritykseen tuli mukaan Sirkan poika Jorma Riikonen. Kotileipomo Riikonen Ky siirtyi v. 1986 kokonaan Jorma Riikosen omistukseen ja uudet toimitilat valmistuivat keväällä 1991 nykyiselle paikalle Kontiolahden Puntarikoskelle, noin 8 km päähän Joensuun keskustasta. Vuoden 2003 alusta yhtiö muuttui osakeyhtiöksi ja toimitusjohtajana jatkoi Jorma Riikonen.

V. 2012 avattiin toinen leipomo Lehmossa. Perheyrityksellä on myös Kahvila-myymälä Riikonen Kauppakeskus Metropolissa Joensuun keskustassa.

- Arvostan Vuoden Karelia à la carte-yritysnimitystä suuresti. Ensi vuonna vietämme 40-vuotisjuhlavuotta ja uusia avauksia on tulossa. Tällainen huomionosoitus on hieno kannustin näin juhlavuoden kynnyksellä, iloitsee toimitusjohtaja Jorma Riikonen Kotileipomo Riikosesta.

- 24-vuotias Karelia à la carte-verkosto tunnetaan jo hyvin kuluttajien keskuudessa. Vetovoimasta kertoo se, että verkostoon hakeutuu koko ajan uusia yrityksiä. Tämän vuoden aikana verkostoon on liittynyt Bomba-talo Nurmeksesta, Lounasravintola-kahvila Cafe Pepe Joensuusta, Ullan AitoRuisherkku Kiteeltä ja Kartanoravintola Koivikon Kievari Kiteeltä, toteaa koordinaattori Johanna Rinnekari Karelia à la carte-verkostosta.

Viime vuonna 2014 vuoden Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Joensuun Teatteriravintola.
Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta.
Vuonna 2008 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Tuoteankkuri Pyhäselästä.
Vuonna 2009: Mahevi Oy Polvijärveltä
Vuonna 2010: Ravintola Kielo Joensuusta.
Vuonna 2011: Honkavaaran Perinnepiha Pyhäselästä
Vuonna 2012: Maalaisleipomo Ilomäki Enosta
Vuonna 2013: Kestikievari Herranniemi Lieksasta


Karelia à la carte -verkosto on 24 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu yli 70 pohjoiskarjalaista elintarvikealan yritystä, matkailuyritystä ja ravintolaa. Verkostoa hallinnoi ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset.

Lisätiedot:

ProAgria Pohjois-Karjala

Johanna Rinnekari

Koordinaattori, pj, Karelia à la carte–verkosto

Yritysasiantuntija, maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja

puhelin 040 301 2441, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , www.kareliaalacarte.fi

Kotileipomo Riikonen Oy

Jorma Riikonen
p. 050 3774 122
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

www.riikosenleipomaa.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Karjalan piirakka oli yleisön suosikki!

Mikä on sinun suosikkisi? Facebook-kampanja kiinnosti kuluttajia.

Perinteisistä herkuista kiinnostunut yleisö valitsi kesäkampanjassa kymmenen nimisuojatun suomalaistuotteen joukosta selväksi suosikikseen karjalanpiirakan, annetuista 747 äänestä se keräsi 295. Toiseksi tuli kalakukko, kolmanneksi Puruveden muikku ja neljänneksi Lapin Poron kylmäsavuliha.

Mikä on sinun suosikkisi? -kampanja järjestettiin Facebookissa 1.7. – 22.8.2015 osana valtakunnallista Nimisuojasta kilpailukykyä -hanketta. Yleisön oli mahdollista äänestää suosikkiaan Aitojamakuja.fi, Lähiruokaohjelma sekä LounaFood -sivustolla. Kampanjasivu esitteli Suomen nimisuojatuotteet kuvin ja tarinoin ja antoi lisäksi perustiedot tästä EU:n laatujärjestelmästä. Loppukiri äänestykselle otettiin Herkkujen Suomi -tapahtumassa Helsingissä 20. – 22.8. Palkinnoiksi osallistujien kesken arvottiin kaiken kaikkiaan 10 erilaista tuotepakettia, mm. karjalanpiirakoita kotiin kuljetettuna.

Nimisuojatuotteita tekeviin yrityksiin voi jatkossakin tutustua valtakunnallisella Aitojamakuja.fi -sivustolla. Sivustolla esittäytyvät paikalliset elintarvikeyritykset sekä lähi- ja luomuruoan ostopaikat. Yli 2000 yrityksen joukosta on helppo rajata erikseen nimisuojatuotteita valmistavat ja myyvät yritykset. Kampanjan sivutuotteena näiden yritysten lukumäärää sivustolla saatiin lisättyä.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun suomalaiset nimisuojatuotteet esiteltiin yhdessä ja niiden tarinaelementtejä hyödynnettiin sosiaalisen median avulla.

 

 

 

 

Joensuun Teatteriravintola Vuoden 2014 Karelia à la carte yritys

Pohjoiskarjalainen ruokamatkailuverkosto Karelia à la carte julisti vuoden 2014 yritykseksi Joensuun Teatteriravintolan. Vuoden 2014 Karelia à la carte yritys on valittu 71 yrityksen keskuudesta. Joensuun Teatteriravintola on toiminnassaan tehnyt tunnetuksi Karelia à la carte brändiä. Yritys on sitoutunut Karelia à la carte arvoihin, joita ovat paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Yritys on tehnyt hyvässä hengessä tiivistä yhteistyötä muiden yritysten kanssa ja käyttänyt ruokapalveluiden raaka-aineena monipuolisesti lähialueen tuotteita. Yritys tunnetaan korkeatasoisesta ja iloisesta palvelusta sekä erinomaisen herkullisesta ruuasta!

Teatteriravintolan yrittäjänä Karina Sälting aloitti syksyllä 2013.
- Karelia à la carte-verkosto merkitsee tuttuja ja luotettavia yhteistyökumppaneita, korkealaatuisia paikallisia raaka-aineita. Karelia a la carte-brändin tunnettavuus ja siitä tuleva apu markkinoinnissa on tärkeä arvo meille, toteaa Teatteriravintolan Sälting. Ruuassa panostamme puhtaisiin raaka-aineisiin ja haluamme korostaa tuotteiden omia makuja ilman puolivalmisteita ja ilman esim. liemijauheita. Lisäksi pyrimme ekologisuuteen ja siihen, että hyödynnetään tuotteet ja raaka-aineet kokonaisuudessaan. Lisäksi käytämme valmistusmenetelmiä, jotka suosivat tuotteiden omia ominaisuuksia.
Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta.

Vuonna 2008 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Tuoteankkuri Pyhäselästä.

Vuonna 2009: Mahevi Oy Polvijärveltä.

Vuonna 2010: Ravintola Kielo Joensuusta.

Vuonna 2011: Honkavaaran Perinnepiha Pyhäselästä.

Vuonna 2012: Maalaisleipomo Ilomäki Enosta

Vuonna 2013: Kestikievari Herranniemi Lieksasta

Karelia à la carte -verkosto on yli 20 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu 71 pohjoiskarjalaista elintarvikealan yritystä, matkailuyritystä ja ravintolaa.

Lisätiedot:

ProAgria Pohjois-Karjala

Johanna Rinnekari

 

 

Ifood-Hankkeen alueellinen info-tilaisuus

Potkua elintarvikealalle alkuperämerkinnöillä tiistaina 25.11. Kukkolan tilalla, Vanha Valtatie 70, Joensuu.

 

lisätietoja:

 

Johanna Rinnekari
Puhelin 040 301 2441

 

 

 

 

 

Pohjoiskarjalaiset aidot maut Herkkujen Suomi –tapahtumassa

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma järjestettiin nyt jo neljännen kerran pääkaupungin sydämessä. Rautatientorille Helsinkiin tuli tänäkin vuonna yli sata lähiruuan tuottajaa ja valmistajaa. Maakuntien pienet elintarvikeyritykset maistattivat Herkkujen Suomessa maaseudun aitoja makuja. Pohjoiskarjalaiset elintarvikeyritykset, tuottajat ja valmistajat tarjosivat alueen parhaita lähiruokaherkkuja.

Herkkujen Suomessa Pohjois-Karjala –osastolla esittäytyi 18 yritystä, Ruokamaakunta Pohjois-Karjalan makuelämysten koko kirjo. Osastolla paistettiin jälleen tuhansia aitoja karjalanpiirakoita. Tarjolla oli myös mm. sultsinoita, ohrapuolukkarönttösiä, vatruskoja, ruislastuja, Möhkön mummon pipareita ja mustikkapiiraita, ruisleipää, laaja valikoima gluteenittomia tuotteita, luomujauhoja, marjajalosteita, maatilalla valmistettua jäätelöä, hunajatuotteita ja villisikaa.

Pohjois-Karjala-osaston teemana oli: Elintarvikeketjun yhteistyöllä avoimuuteen, jäljitettävyyteen! Tapahtumassa tehtiin tunnetuksi Leipää Pohjois-Karjalasta -tuoteperhettä, joka julkistettiin keskiviikkona 20.8. Pohjois-Karjalassa Kukkolan tilalla. Leipää Pohjois-Karjalasta -tuoteperheen tuotteet on valmistettu Pohjois-Karjalassa jauhetusta kotimaisesta viljasta ja ne on leivottu Pohjois-Karjalassa. Ruokaketju pellolta pöytään on helposti jäljitettävä, läpinäkyvä, avoin. Viljelijällä myllärillä, leipurilla, leipäkuskilla, kauppiaalla, kuluttajalla ja kehittäjällä on kasvot! Ne tunnetaan!

Alkuvaiheessa Leipää Pohjois-Karjalasta -tuoteperheeseen kuuluu Chili-Mustikkaruis ja Kartanon Ruis. Koko maan kattavasti tuotteita voi ostaa kaupoista syyskuun alusta. Pakkauksissa on QR –koodit, jotka auttavat kuluttajaa selvittämään helposti, mistä raaka-aineet ovat lähtöisin ja missä ne on jalostettu. QR –koodi johdattaa kuluttajan nettisivuille, jossa kerrotaan tarkemmin tuoteperheen tuotteista ja koko elintarvikeketjusta pellolta pöytään. Nettisivuilla julkaistaan säännöllisesti kirjoituksia, joissa ruoantuottajat, kuluttajat ja asiantuntijat kertovat avoimesti työstään kotimaisessa, paikallisessa ruoantuotannossa ja –markkinoinnissa. Liitteenä teksti, jotka tulee alkuvaiheessa Leipää Pohjois-Karjalasta QR –koodin nettisivuille. Tekstejä päivitetään säännöllisesti ja niissä kerrotaan viljaketjun ajankohtaisia kuulumisia. Jäljitettävyysketjutyön uranuurtajina ovat toimineet Liperin Mylly, Porokylän Leipomo ja ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset. Yritykset kuuluvat Karelia à la carte –verkostoon.

Herkkujen Suomi -tapahtumassa julkistetiin myös, miten raaka-aineiden kotimaisuus, pohjoiskarjalaisuus näkyy entistä paremmin leipomoiden tuotteissa koko Itä-Suomen kattavasti. Liperin Myllyn kehittämä Kotipellon vilja -myymäläkonsepti helpottaa kuluttajaa ostopäätöksen tekemisessä

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -verkosto, Aitoja Makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti. Tapahtumassa vieraili viime vuonna lähes 65 000 kävijää.

Pohjois-Karjalan esittäytymistä Herkkujen Suomessa ja Leipää Pohjois-Karjalasta –tuoteperheen kehittämistyötä rahoittaa:

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahasto

Pohjois-Karjalan Ely –keskus & Euroopan maaseuturahasto

Yritykset

Johanna Rinnekari

 

LUE LISÄÄ.

 

 

 

 

 

 

Lähiruoka on nosteessa!

Lähiruokabuumi on todellisuutta! ProAgria Pohjois-Karjalan Ekotassu –hankkeessa on järjestetty viimeisen kahden vuoden aikana 79 kauppatapahtumaan. Kauppatapahtumissa on tehty tunnetuksi pohjoiskarjalaisia elintarvikkeita, luomua ja elintarvikkeiden hyllynreuna- ja pakkausmerkkejä.

Katso tiedote ja lue lisää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RUOKAMATKA 60-LUVULLE 24.5. Kiteellä. Tule mukaan. Katso ohjeet.

 

 

Karjalainen keittiö reseptikilpailun voittajaresepti julkaistiin!

 

Marinoitu lahnahakkelus ja uuniperuna (4 henk.)

½ kg lahnafile

0,25 dl karkeaa merisuolaa

2 dl vettä

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 punasipuli

1 valkosipuli

1 cl roseepippuria

4 suurehkoa perunaa

1 dl mangochutneytä

2 dl smetanaa

Ota lahnasta fileet irti selkäpuolelta isoa ruotoa pitkin ja poista nahka. Laita fileet graavisuolaan n.6 tunnin ajaksi. Kiehauta vesi ja sokeri, anna jäähtyä ja lisää etikka. Murskaa rosepippurit ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Lisää kalapalat marinoitumaan liemeen. Anna marinoitua 2 vrk.

Pilko kalafileet noin 3-4 mm kuutioiksi. Siivilöi marinoituneet sipulit ja roseepippurit liemestä ja yhdistä kalojen kanssa.

Lisää mangochutney ja smetana , sekoita hyvin.

Valmista uuniperunat ja tee viilto perunaan ja nostele lahnahakkelusta perunan täytteeksi. Lisää hienonnettua tuoretta tilliä.

Reseptin kehittänyt: Pentti Juvonen, Uuden Karjalaisen Keittiön voittajaresepti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perinteiset raaka-aineet uusissa kuoseissa KILPAILU PUHALTAA UUTTA HENKEÄ KARJALAISEEN KEITTIÖÖN
Maaliskuun alussa auki julistettu uuden karjalaisen keittiön reseptikilpailu on loppusuoralla. Tuomaristo valitsi kirjallisten reseptikuvausten perusteella loppukilpailuun viisi ruokalajia, jotka tiukassa kisassa erottautuivat omaleimaisuudellaan ja uutuusarvollaan.

Lue lisää!

 

 

 

PahanPajarin Pidot

Ainutlaatuinen kokemus kaikille. Retki PahanPajarin aikaan.

Varaukset Pohjolan Matka Oy, puh 0201 303 304 tai This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

LATAA ESITE: PahaPajari

 

 

 

 


HAASTE RUOANLAITON AMMATTILAISILLE JA HARRASTAJILLE!

Lähde mukaan luomaan

UUDEN SUKUPOLVEN KARJALAISTA RUOKAPÖYTÄÄ

…osallistumalla rentoon reseptikilpailuun karjalaisen keittiön kehittämiseksi!

Ehdota ideaa keitoksi, salaatiksi/alkuruoaksi, pääruoaksi, lisukkeeksi, jälkiruoaksi, leivonnaiseksi, välipalaksi…mitä vaan suuhunpantavaa, arkeen tai juhlaan!

Miksi kilpailu ja miksi juuri nyt?

Kilpailussa tavoitellaan uusia ideoita paikallisten ravintola- ja pitopalveluyrittäjien sekä yksityishenkilöiden karjalaiseen ruokapöytään, arkeen ja juhlaan. Samalla karjalaista ruokapöytää halutaan uudistaa ja muuntaa myös uusien sukupolvien makuun ja arvomaailmaan sopivaksi.

Järjestäjät haluavat innostaa ja kannustaa paikallisia ammatti- ja harrastajakokkeja perehtymään karjalaiseen keittiöön. Lisäksi halutaan kasvattaa Keski-Karjalan asukkaiden tietoisuutta karjalaisen keittiön olemuksesta ja ennen kaikkea ylpeyttä oman alueen ruokakulttuurista. Sen puolestaan toivotaan heijastuvan myönteisesti myös matkailuun, jossa ruoalla on aina keskeinen sijansa.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä pohjoiskarjalaisten ravintoloiden, matkailu- ja elintarvikealan yritysten verkosto Karelia à la Carte, Kiteen Kesälahden ja Kantosyrjän marttayhdistykset, Pohjois-Karjalan keittiömestarit ry, Pohjois-Karjalan ammattiopisto Kitee ja Pohjois-Karjalan aikuisopisto sekä Ravintola Reino.

Voittoisan reseptin salaisuus?

Kilpailussa menestyy pitämällä mielessä karjalaisen keittiön perinteet mutta tarttumalla haasteeseen uudella, raikkaalla ja rennolla otteella ja panostamalla erityisesti ruokien terveellisyyteen ja paikallisiin raaka-aineisiin.

Karjalaisen keittiön erityispiirteet liittyvät valmistustapoihin (esim. hauduttaminen ja uunin käyttö) sekä karjalaiselle keittiölle tyypillisten (järvikala, riista, marjat, juurekset, sienet, vilja, kaali, herneet jne.) ja paikallisten eli lähiseudulla luontaisesti kasvavien tai tuotettavien raaka-aineiden käyttöön.

Lisäksi kilpailussa painotetaan ja arvostetaan uuden sukupolven ruokatrendejä ja –arvoja ja niiden kekseliästä liittämistä karjalaisen keittiöön. Uusi sukupolvi valitse lautaselleen vastuullisesti, eettisesti ja lähellä tuotettua ruokaa, arvostaa ekologisuutta ja luomua, ruoan terveellisyyttä jne.

Edellä mainittujen arvostusten perusteella kilpailussa haetaan erityisesti keittoja, kasvisruokia sekä järvikalaan, lähilihaan, riistaan sekä marjoihin, sieniin ja paikallisesti kasvatettuihin kasviksiin perustuvia ruokia.

Lisäksi edellytetään, että reseptit ovat muunneltavissa vähintään 50 hengelle ”kohtuullisella vaivalla”, jotta niitä voidaan valmistaa suurtalouskeittiöissä, esimerkiksi ravintoloissa. 2


Kuka arvioi reseptit?

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat mm. keittiömestari, puheenjohtaja Tarmo Wasenius Pohjois-Karjalan Keittiömestarit ry:stä (päätuomari) ja laulaja Johanna Kurkela. Muut tuomarit edustavat mm. Karelia á la Carte-verkostoa, Marttoja, koulutusorganisaatioita sekä keskikarjalaisia ravintola- ja elintarvikealan yrityksiä.

Reseptit käsitellään nimettöminä eli voittajien henkilöllisyydet paljastuvat tuomaristollekin vasta tulosten selvittyä.

Kuka voi osallistua ja miten?

Kilpailu on avoin kaikille, niin keittiöalan ammattilaisille kuin ruoanlaiton harrastajillekin. Siihen voi osallistua myös työparina (2 henkilöä).

Kilpailuresepti laaditaan oheiselle lomakkeelle, jonka voi ladata myös verkosta osoitteesta www.kareliaalacarte.fi > Ajankohtaista. Lomakkeen voi täyttää paperille tai sähköisesti.

1) Lomake sekä 2) valokuva valmiista ruoasta (kooltaan korkeintaan 500 kt) tulee toimittaa maanantaihin 7.4.2014 kello 23.00 mennessä joko sähköpostilla osoitteeseen This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it tai tavallisella postilla osoitteeseen: ProAgria/Karelia à la Carte-verkosto, PL 5, 80101 Joensuu. Sähköpostin otsikkokenttään tai kirjekuoreen merkintä ”Uuden karjalaisen keittiön kilpailu”.

Finalistien tulee sitoutua luovuttamaan reseptinsä jaettavaksi ja julkaistavaksi erilaisten perinteisten ja sähköisten medioiden kautta.

Miten homma etenee?

Tuomaristo valitsee reseptit finaaliin perjantaina 11.4.2014 reseptikuvausten (lomakkeiden) ja kuvien perusteella. Finalistit vastaavat valittujen reseptien mukaisten ruokalajien valmistamisesta finaaliin lauantaina 26.4.2014 tapahtuvaa tuomariston työskentelyä varten. Finalisteille annetaan tarkemmat ohjeet.

Lopulliset voittajat selviävät toukokuun alkuun mennessä.

Mitä voin voittaa?

Kilpailun pääpalkintona on Päivä Tukholmassa -risteily kahdelle A- tai B-luokan hytissä Viking Linen laivoilla, liittymäkuljetukset Pohjolan Matkan busseissa kahdelle sekä 1 ateria/hlö matkan aikana (matkanjärjestäjänä ja lahjoittajana Pohjolan Matka).

Kilpailussa jaetaan ja osanottajien kesken arvotaan runsaasti myös muita palkintoja, joita ovat lahjoittaneet mm. E. Ahlström Oy, Marimekko, K-Supermarket Kupiainen, Karelia à la Carte-yritykset, Martat, Paulig jne.

Mistä lisää tietoa?

Lisätietoa kilpailusta saat puhelinnumeroista 040 301 2441 (Karelia à la Carte-verkoston koordinaattori Johanna Rinnekari) tai 0400 552 976 (kilpailun sihteeri Nina Holopainen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LATAA TÄSTÄ ILMOITTAUTUMISLOMAKE

 

Vuoden 2013 Karelia à la carte yritys

Kestikievari Herranniemi Lieksasta


Pohjoiskarjalainen ruokamatkailuverkosto Karelia à la carte julisti torstaina 23.1.2014 vuoden 2013 yritykseksi Kestikievari Herranniemen Lieksan Vuonislahdesta. Vuoden 2013 Karelia à la carte yritys on valittu 74 yrityksen keskuudesta. Kestikievari Herranniemen Erja ja Tapio Nevalainen ovat toiminnassaan tehneet tunnetuksi koko Karelia à la carte –verkostoa ja -brändiä. Yritys on sitoutunut Karelia à la carte arvoihin, joita ovat paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Yrittäjäpariskunta on ollut uranuurtaja karjalaisen ruokaperinteen, Karelia à la carten ja karjalaisen ruokamatkailun kehittäjänä.
- ”Yritys tunnetaan korkeatasoisista ja monipuolisista palveluista, kauniista järviluonnosta ja perinteisestä maatilaympäristöstä, vireästä kyläyhteisöstä sekä herkullisesta karjalaisesta lähiruuasta! ” toteaa Johanna Rinnekari ProAgria Pohjois-Karjalasta.”

Herranniemi on toiminut kestikievarina jo 1800-luvun alussa. Alkuaikoina hevosilla tai jalkaisin kulkevat vieraat nukkuivat isossa tuvassa ja hevoset saivat tallista leposijansa. Monenlaiset kulkijat kohtasivat toisensa kievarissa. Tänä päivänä Herranniemi toimii kestikievarina jo neljännessä sukupolvessa, vanhaa perinnettä kunnioittaen. Herranniemessä voi kokea edelleen kievarin tunnelman ja karjalaisen vieraanvaraisuuden.

Kestikievari Herranniemi tarjoaa ravintola- ja kahvilapalveluita, majoituspalveluita, ohjelmapalveluita ja hyvinvointipalveluita. Kestikievari Herranniemessä voi majoittautua maatilan päärakennuksen huoneissa, mökeissä ja luhtiaitoissa. Ravintolassa tarjotaan perinteisiä karjalaisherkkuja. Ruokailutiloina toimivat Kuusitupa ja Koivusali. Kuusitupa henkii vanhan ajan tunnelmaa yli 150 vanhoine hirsineen. Kesäaikaan käytössä on taloa kiertävä tilava terassi ja rantapaviljonki, jossa voi nautiskella iltapalasta takkatulen ääressä Pielisen kauneutta ihastellen. Seuraavassa muutamia esimerkkejä Herranniemen menusta: Kievarin lihapata juuresten kanssa, Stroganoff venäiseen tyyliin, karjalanpaisti, Pielisen kuhaa, Isännän savustettuja muikkuja, tateilla ja nokkosella höystetty kasvisgratiini, jne…
Herranniemen matkailupalveluiden monipuolisuutta tukee vireä kylä Vuonislahti, josta löytyy kesätori, tanssilava, kylätoimintakeskus ja kyläkauppa. Lähellä on myös Eeva Ryynäsen ateljee ja kirkko, Pikku Kilin eläinpuisto ja laaja Pielisen ulkomuseo. Läheisellä Kuivalan tilalla järjestetty ratsastusretki islanninhevosilla on mieliin jäävä kokemus.
·         Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta.
Vuoden 2008 Karelia à la carte -yritys: Tuoteankkuri, Pyhäselkä Joensuu
Vuoden 2009 Karelia à la carte -yritys: Mahevi Oy, Polvijärvi Joensuu
Vuoden 2010 Karelia à la carte -yritys: Ravintola Kielo, Joensuu
Vuoden 2011 Karelia à la carte -yritys: Honkavaaran Perinnepiha, Pyhäselkä Joensuu
Vuoden 2012 Karelia à la carte -yritys: Maalaisleipomo Ilomäki, Eno Joensuu
Vuoden 2013 Karelia à la carte –yritys: Kestikievari Herranniemi, Vuonislahti Lieksa
Karelia à la carte -verkosto on 20 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu pohjoiskarjalaisia elintarvikealan yrityksiä, matkailuyrityksiä, juhlapalveluyrityksiä ja ravintoloita. Toimintaa koordinoi ProAgria Pohjois-Karjala ja yrittäjistä muodostettu Karelia à la carte valiokunta. Karelia à la carte –verkostossa tehdään ensisijaisesti markkinointiin liittyvää yhteistyötä hyödyntäen yhteisilmoittelua, yhteismarkkinointitilaisuuksia, nettimarkkinointia ja sosiaalista mediaa.
Kevätkauden viikonloppuina tullaan järjestämään mm. Ruokamatkoja Karelia à la carte ravintoloihin eli avoimien ovien päiviä, jolloin yritysten toiminta ja ennen kaikkea herkullinen lähiruoka tulee tutuksi. Ruokamatkojen kunniaksi Karelia à la carte –verkoston yritykset merkitään Karelia à la carte tienvarsiopaskyltein. Lisäksi kevään aikana järjestetään Lähiruokapäiviä marketeissa, Karelia à la carte Juhla- ja kokouspalvelumessut  sekä osallistutaan mm. Gastro –messuille.
Lisätiedot:
-----------------------------------------------------------------
Johanna Rinnekari
Puheenjohtaja, Karelia à la carte -verkosto
Yritysasiantuntija, ProAgria Pohjois-Karjala
Toiminnanjohtaja, Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset
ProAgria Pohjois-Karjala, Maa- ja kotitalousnaiset
Puhelin 040 301 2441
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pohjois-karjala.proagria.fi, www.kareliaalacarte.fi
Tervetuloa Karelia à la carte -verkoston Facebook –sivuille: https://www.facebook.com/kareliaalacarte
------------------------------------------------------------------
Kestikievari Herranniemi, www.herranniemi.com
Vuonislahdentie 185 VUONISLAHTI, LIEKSA
Puhelin 0400 482 949
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

Luomuviikkoa 30.9.-6.10

Luomutuotteille uutta kysyntää:

Pohjois-Karjalassa 34 ammattikeittiötä liittynyt Portaat luomuun –ohjelmaan!

Luomutuotteille löytyy uutta kysyntää Pohjois-Karjalan alueen ruokapalveluissa. Portaat luomuun –ohjelmaan on ilmoittautunut 34 ammattikeittiötä. Suurin haaste ammattikeittiöiden luomutuotteiden käytön lisäämiselle on sopivien tuotteiden saatavuus ja suuret volyymit. ProAgria Pohjois-Karjalan Ekotassu-hankkeen yksi tavoitteista onkin juuri tämän haasteen nujertaminen. Portaat luomuun -ohjelman avulla autetaan keittiöitä lisäämään luomun käyttöä asteittain.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän luomutuotteiden käyttö vahvistuu

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä tarjoaa päivittäin yli 3 000 ateriaa oppilaitoksissa ja henkilöstöravintoloissa. Paikallisten raaka-aineiden käyttäminen koulutuskuntayhtymän ruokapalveluissa on jo arkipäivää. Ruokapalveluissa halutaan tämän lisäksi lisätä luomutuotteiden käyttöä. Liittymällä Portaat luomuun -ohjelmaan koulutuskuntayhtymä tukee kestävän kehityksen ohjelmaansa. Kaikki 7 koulutuskuntayhtymän oppilaitosta liittyivät portaalle 1.

 

Valtakunnallisen Luomuviikon aikana oppilaitoksessa tarjotaan ke 2.10. lounas, jonka valmistukseen on käytetty runsaasti luomutuotteita. Tämä on osa oppilaitoksen ”Hyvinvointi virtaa” -viikkoa.

Jatkossa aiomme edetä Portaat luomuun -ohjelmassa ottamalla käyttöömme raaka-aineita harkitusti. Odotuksemme toimittajille ovat toimintavarmuus, saatavuus sekä kustannustehokkuus. Ostot tulee voida tehdä keskitetysti, samoin laskutus ja toimitukset.

Nyt käytämme luomuraaka-aineista hiutaleita ja muita tuotteita pienissä määrin mm. tilaustarjoilun raaka-aineina. Teemaviikoilla käytämme paikallisia kausituotteita saatavuuden mukaan. Luomujuureksista ei ole käyttökokemuksia. Toiveemme uusista luomutuotteista käyttöömme ovat juurekset, kaali, sipuli, vilja ja viljatuotteet.

Valmistettavat lounasannoksemme jakaantuvat puoliksi Joensuun ja maakunnan keittiöiden välillä.

Valmistettaviin lounasmääriin vaikuttavat opetuksen työjärjestykset ja opiskelijoiden työssäoppimisjaksot, jolloin he eivät ruokaile oppilaitoksissa.” kertoo Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ruokapalvelupäällikkö Sirkka Jormanainen.

Tiedotustilaisuudessa ma 30.9.2013 klo 11 luovutettiin Portaat luomuun -diplomi koulutuskuntayhtymälle. Diplomin vastaanotti ruokapalvelupäällikkö Sirkka Jormanainen

Myös Joensuun kaupungin ravintopalvelut ja Vetrea terveys Oy ovat liittymässä Portaat luomuun -ohjelmaan syksyn 2013 aikana. Mukana ohjelmassa ovat jo mm. Joensuun Teatteriravintola portaalla 2 sekä Puukarin pysäkki portaalla 5. Kaiken kaikkiaan 34 ammattikeittiötä Pohjois-Karjalasta on ilmoittautunut Portaat Luomuun –ohjelmaan!

 

 

 

Karjalanpiirakan nimisuojasta tiedotetaan Herkkujen Suomessa!

Herkkujen Suomi 2013 Helsingin rautatientorilla jälleen to 22. - la 24.8. Viime vuonna kävijämäärä peräti 60 000!

Nimisuojatietoisku ohjelmalavalla perjantaina klo 13.30. Nimisuojatietoiskussa mukana Pekka Kääriäinen & Lammin Sahti, Matti Särkelä & Lapin Poro -tuotteet, Teuvo Hatva & Kitkan Viisas ja Johanna Rinnekari / Karelia à la carte -verkosto & Karjalanpiirakka. Haastattelijana Marjo-Särkkä Tirkkonen Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

Jaossa  500 aitoa uunituoretta karjalanpiirakkaa! Tule maistamaan myös poron kylmäsavulihaa ja Kitkan Viisasta, joilla on myös EU:n nimisuoja. Nyt olemme hakemassa nimisuojaa myös vatruskalle!

Lisätiedot

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

www.kareliaalacarte.fi

 

 

 

Tulevat tapahtumat 2013

Kauppatapahtumat

18.9. S –market, Lieksa

26.9. Sokos, Joensuu (& Näe hyvä lähelläsi –tapahtuma)

1.10. Valintatalo, Joensuu

3.10. Prisma, Joensuu

18.10. S –market, Kitee

7.11. S –market, Ilomantsi

8.11. S -market Porokylä, Nurmes

22.11. S –market Ylämylly, Liperi

4.12. Sokos, Joensuu

5.12. S –market, Kitee

3.1. Prisma, Joensuu

 

30.9.-6.10. Luomuviikko

Tapahtumia kaupoissa, ravintoloissa, maatiloilla, elintarvikeyrityksissä

Portaat luomuun –mallin / Ekotassut lähiruokaan -mallin vieminen julkisiin suurkeittiöihin ja ravintoloihin

ke 2.10. klo 14 Luomutyöpaja, Vetreä Joensuu

to 3.10. klo 14 Luomutyöpaja, Bomba –talo Nurmes

Messut

pe 23.8. Herkkujen Suomi, nimisuojatietoisku

pe 6.-la 7.9. Sadonkorjuutapahtuma, Joensuu

la 14.9. Koivikon Elomarkkinat, Kiteen Puhos

la 28.9. Liperin Leipäpäivä – Juhlaa leivästä!

to 22.-su 24.11. Elma messut, Helsinki

Lisätiedot:

Johanna Rinnekari

ProAgria Pohjois-Karjala, Maa- ja kotitalousnaiset

Puhelin +358 40 301 2441

 

TUOREITA KARJALANPIIRAKOITA SUORAAN KOTIOVELLE


Karelina-verkkokauppa tuo Pohjois-Karjalan parhaat palat internetiin
Karelina on huhtikuussa 2013 perustettu verkkokauppa, joka tarjoaa laadukkaita pohjoiskarjalaisia tuotteita ilmaiseksi toimitettuna ympäri Suomen. Se keskittää samaan kauppaan erilaisia tuotteita, jotka liittyvät karjalaiseen maailmaan tekijöiden, ideoiden tai mallien kautta. Valikoimissa on ruokatuotteita, kuten suoraan kotiovelle toimitettavia, tuoreita, käsintehtyjä karjalanpiirakoita. Lisäksi Karelinasta voi tilata muun muassa tekstiili- ja puutöitä sekä erilaisia luomutuotteita.

"Karelina-verkkokaupan idea lähti liikkeelle karjalaisuudesta. Itse olen Etelä-Suomesta aikanaan Pohjois-Karjalaan muuttanut ja tykästynyt paikkaan, ihmisiin ja luontoon. Olen tehnyt töitä matkailun parissa, ja lukuisia kertoja saanut kuulla täällä vierailleilta kävijöiltä ihastuneita kommentteja niin ruuasta, maisemista, käsitöistä, tunnelmasta kuin paikallisista ihmisistäkin", kertoo Karelinan perustaja Soila Palviainen.

"Karjalanpiirakat ovat aina olleet itsestäänselvä tuliainen vierailuilla muualle Suomeen. Piirakan ystäviä on ilmeisesti joka paikassa. Sukulaistytön kommentti 'Miten ihmeessä näitä piirakoita saisi sieltä Pohjois-Karjalasta suoraan kotiovelle?' innoitti selvittämään vaihtoehtoja. Kylmäkuljetusketju on nyt olemassa, joten tuoreet piirakat voidaan toimittaa suoraan asiakkaalle", Palviainen jatkaa.

Esimerkkejä tuotevalikoimasta:
- Ryttyläisen Ritvan tekemät karjalanpiirakat, jotka valmistetaan Nurmeksessa
- Desing by Hannele Rusila - Hannele Rusilan valmistamat tekstiilit
- Rajantuotteen puusepän Antero Salosen puutöitä
- Puukarin Pysäkin palkittua luomuruisleivän juurta
- karjalaiseen ruokamaailmaan liittyviä oppaita

www.karelina.fi
www.facebook.com/Karelinashop

Kuvia: www.karelina.fi/fi/ota+yhteytta/media/

Lisätiedot:
Soila Palviainen
045-1290 199
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

Karelia à la carte verkoston yritykset palvelevat karjalaisella vieraanvaraisuudella myös SIlva2013 metsänäyttelyn aikana. Yritykset löytyvät www.kareliaalacarte.fi <http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.kareliaalacarte.fi&h=UAQHoPET1&s=1>  -sivuilta.

Lisää tietoa voit kysyä pirjo.korjonen[at]proagria.fi tai p. 040 301 2417. Verkoston arvoina ovat, karjalaisuus, paikallisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus ja luonto.

Silva2013 metsänäyttelystä lisää silvafair.fi

 

 

Maalaisleipomo Ilomäki Vuoden 2012 Karelia à la carte yritys

Pohjoiskarjalainen ruokamatkailuverkosto Karelia à la carte julisti vuoden 2012 yritykseksi Maalaisleipomo Ilomäen Enon Louhiojalta. Vuoden 2012 Karelia à la carte yritys on valittu runsaan 80 yrityksen keskuudesta. Maalaisleipomo Ilomäen Marjut Hassinen on toiminnassaan tehnyt tunnetuksi Karelia à la carte brändiä ja kehittänyt aktiivisesti koko Karelia à la carte verkostoa. Yritys on sitoutunut Karelia à la carte arvoihin, joita ovat paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Yritys on määrätietoisesti vuosikaudet vaalinut karjalaista piirakka- ja ruokaperinnettä hyödyntäen paikallisia raaka-aineita.

Maalaisleipomo Ilomäen Marjut Hassinen julkaisi syyskuussa Hiljainen taito DVD:n. Hienosti toteutettu lyhytelokuva on tarina aidon perinteisen karjalanpiirakan synnystä. Elokuva on toteutettu suomen-, karjalan-, venäjän-  ja englanninkielellä. Hiljainen taito DVD:tä tehdään tutuksi ja myydään mm. ensi vuoden Matkamessuilla Pohjois-Karjala –osastolla Helsingin Messukeskuksessa.

Maalaisleipomo Ilomäki valmistaa karjalaisia perinneleivonnaisia mm. karjalanpiirakoita, vatruskoja, sultsinoita ja lanttusupikkaita maatilan omasta maidosta. Tuotteet toimitetaan raakapakasteina tai paistettuina pohjoiskarjalaisiin ravintoloihin, matkailuyrityksiin ja juhlapalveluyrityksiin.

Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Anita ja Heikki Ovaskaisen luotsaamaan Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta.
Vuonna 2008 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Tuoteankkuri Pyhäselästä.
Vuonna 2009 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Mahevi Oy Polvijärveltä.
Vuonna 2010 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Ravintola Kielo Joensuusta
Vuonna 2011 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Honkavaaran Perinnepiha Pyhäselästä

Karelia à la carte -verkosto on yli 20 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu pohjoiskarjalaisia elintarvikealan yrityksiä, matkailuyrityksiä, juhlapalveluyrityksiä ja ravintoloita.

Lisätiedot

ProAgria Pohjois-Karjala, Karelia à la carte
Johanna Rinnekari
Puheenjohtaja, Karelia à la carte -verkoston valiokunta
Palvelupäällikkö, ProAgria Pohjois-Karjala ry
Puhelin: 040 301 2441, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , www.kareliaalacarte.fi

Maalaisleipomo Ilomäki
Marjut Hassinen
Puhelin: 040 827 9652, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , www.maalaisleipomoilomaki.fi

 
Pohjois-Karjala Herkkujen Suomi –tapahtumassa Helsingissä 23.-25.8.2012
There are no translations available.

Karelia ála carte

Karelia à la carte tiedottaa 10 / 2012

Pohjois-Karjala Herkkujen Suomi –tapahtumassa Helsingissä 23.-25.8.2012

Teimme Pohjois-Karjalaa, pohjoiskarjalaista lähiruokaa ja Karelia à la carte brändiä tunnetuksi Herkkujen Suomi –tapahtumassa Helsingissä. Meillä oli näyttävä Pohjois-Karjala –osasto, joka kantoi teemaa: Iloinen luonnostaan! Mukana oli Kotileipomo Anna-Liisa Sorsa, Matkaleipomo Tuula Pulkkinen, Männikkölän Pirtti, Möhkön Rajakartano, KontioMehu, Villisikatarhurit Antti Lampio ja Matti Karhu, Jaakkolan tila, Vuonoksen Jäätelö, Puruveden Savukala, Raija Albert, Karelia à la carte –verkosto, Aikuisopiston Elintarvikealan Koordinointihanke, Maaseudun Sivistysliitto, Keti, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja MTK Pohjois-Karjala.

Yhteishenki oli erinomainen! Jaoimme kutsuvierastilaisuuteen osallistuville sisäänostajille ym. 120 Karelia à la carte kassia, joissa oli mm. Karjalaisessa ruokapöydässä –vihkonen, uunituoreita karjalanpiirakoita, herukanlehtikuohujuomaa, hunajaa ym.  Lehdistötilaisuudessa, johon osallistui mm. maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen, MTK:n pj. Juha Marttila, S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu, saimme pitää esittelypuheenvuoron: ” Karelia à la carte –verkostosta, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä lähiruoan eteen Pohjois-Karjalassa.”

Pohjoiskarjalaisten pienten elintarvikeyritysten tuotteet ovat jo hienosti vähittäismyynnissä Helsingin seudulla ja oman maakunnan marketeissa. Vuosien työ tuottaa tulosta! Nyt on jo hienoa olla erilaisissa messutapahtumissa, kun voi luetella yrittäjien tuotteiden vähittäismyyntipaikkoja: Stockmann, Hakaniemen halli, Eat & Joy Maatilatori, Ravintola Juuri, Juustoportin myymälät jne… Lisäksi lähiruokatapahtumien ansiosta paikalliset elintarvikkeet löytyvät jo mukavasti myös Pohjois-Karjalasta Citymarket Pilkosta, Sokokselta, S-marketeista.

Vuoden 2012 Karelia à la carte yrityksen julkistaminen

On aika julkistaa vuoden 2012 Karelia à la carte yritys.
Ajankohta: ke 28.11.2012 klo 10
Paikka: Utran Uittotupa, Uittopäälliköntie 2 Joensuu

Vuoden 2012 Karelia à la carte -yrityksen valintakriteerit:

 • Toteuttaa Karelia à la carte arvoja:
  Paikallisuus, karjalaisuus, vieraanvaraisuus, luonto, omaleimaisuus
 • Tuo oman yrityksensä markkinoinnissa esiin koko Karelia à la carte -verkostoa
 • On ollut aktiivisesti kehittämässä Karelia à la cartea ja karjalaista ruokaperinnettä

Tervetuloa!

Karelia à la carte -verkoston valiokunnan jäsenet
Johanna Rinnekari & Pirjo Korjonen
ProAgria Pohjois-Karjala

Ilmoittautumiset
p. 040 301 2441, 040 301 2417
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Tervetuloa mukaan Matkamessuille 17.-20.1.2013

Pohjois-Karjala osallistuu jälleen Helsingin Messukeskuksessa järjestettäviin Matkamessuille 2013.

Tulemme perustamaan messuosastolle Karelia à la carte baarin, jossa on tarjolla matkailun makumuistoja: karjalanpiirakoita, sultsinoita, ruisleipää, maatilan jäätelöä, jäätelöleivoksia, kahvia, mehuja, hilloja, Karelia à la carte herkkulautasia, herukanlehtikuohujuomaa,  Hiljainen Tieto DVD:tä, Karelia à la carte kirjaa, Karjalaisessa ruokapöydässä kirjasta…

Yhteistyötä teemme Karelia Expert Matkailupalvelu Oy:n kanssa. Me ProAgria Pohjois-Karjalan Ekotassu -hankkeessa hoidamme jälleen elintarvike- / ruokamatkailuosaston koordinoinnin.

Alustavat ilmoittautumiset allekirjoittaneelle.

Tervetuloa Matkamessujen Karelia à la carte baarin  suunnittelukokoukseen 30.10.2012 klo 13-.

Paikka: ProAgria Pohjois-Karjala, Joensuun Tiedepuisto, 4. B talo

Luomu- ja lähiruokahanke EKOTASSU käynnistyy

Luomu- ja lähiruokahanke EKOTASSU on pikku hiljaa käynnistymässä. Toteutamme hanketta yhdessä Pohjois-Karjalan Aikuisopiston, EkoCentrian ja Pikesin kanssa. Budjetti 600 000 euroa.  Kesto: Vuoden 2014 loppuun saakka

Hankkeen tavoite kiteytettynä:

Kehitämme luomu- ja paikalliselintarvikeketjun yhteistyötä (tuottaja – jalostaja – kauppa – ravintola - suurkeittiö - kuluttaja), jotta asiakaslähtöisten tuotteiden saatavuus kasvaa.

Vahvistamme luomun ja paikallisen ruoan brändin tunnettavuutta.

Lähiruokatapahtumat jatkuvat

 • pe 2.11 Lieksa klo 9 - 18
 • pe 9.11 Sokos klo 9 - 18
 • pe 16.11 Outokumpu klo 9 - 18
 • pe 30.11 Prisma klo 9 - 18
 • to 5.12 Sokos klo 9 – 18
 • to 13.12 S –Market Rääkkylä klo 9 – 16
 • pe 14.12 Prisma klo 9 - 18
 • la 15.12 S – Market Kitee klo 9 - 16
 • pe 21.12 Sokos klo 9 - 18
 • pe 4.1. 2013 Prisma klo 9 - 18
 • pe 11.1 2013 Sokos klo 9 - 18

Energistä loppuvuotta!

Johanna Rinnekari & Pirjo Korjonen
ProAgria Pohjois-Karjala, Maa- ja kotitalousnaiset
Karelia à la carte -verkosto

Lisätiedot, kehittämisideat, tilaukset:

p., 040 301 2441, 040 301 2417
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 
Luomu- ja lähiruoka nosteessa!
There are no translations available.

Karelia à la carte tiedottaa 4 / 2012

Karelia ala carte

Luomu- ja lähiruuan kysyntä on suurempaa kuin koskaan aikaisemmin. Hallitusohjelmaan on kirjattu vahvasti luomu- ja lähiruoka-asioiden kehittämisen. Täten olemme käynnistämässä Ekotassu – eli Luomu- ja lähiruoka-alan kehittämishanketta, jossa mukana on koko ketju pellolta jalostuksen ja kaupan kautta pöytään.  Yhteistyötä tullaan tekemään mm. Aikuisopiston, Itä-Suomen yliopiston,  EkoCentrian ja kehittämisyhtiöiden kanssa. Rahoitusta ollaan hakemassa Pohjois-Karjalan ELY –keskuksesta, Euroopan maaseuturahastosta ja kunnilta. Onko sinulla ideoita, miten toimialaa ja yleensäkin Karelia à la cartea tulisi jatkossa kehittää? Ole yhteydessä ja kerro kehittämisajatuksiasi.

Oletko laajentamassa liiketoimintaasi uudenlaiseen toimintaan?

- Apunasi MASVA – Maaseutuyrityksen kehityssyssäys -hanke

Oletko laajentamassa toimintaasi uudelle liiketoiminnan osa-alueelle esim. matkailun ohjelmapalveluihin, ravintolapalveluihin, majoitukseen, jonkin uuden tuotteen valmistukseen? Haluatko ottaa askeleen kansainvälistymiseen kohdemaana Venäjä tai Keski-Eurooppa? Varaa keskusteluaika, niin mietitään yhdessä, miten voidaan asiassa edetä.

Paljon Onnea: Majatalo Puukarin Pysäkillä sukupolvenvaihdos

Majatalo Puukarin Pysäkin  Anita ja Heikki Ovaskainen ovat Karelia à la carte verkoston perustajajäseniä. Karelia à la carte on näkynyt upeasti yrityksen toiminnassa yli 20 vuotta. Yritys on käyttänyt ateriapalveluissa oman maatilan ja lähiseudun tuotteita. Karjalaisuus, aitous näkyy ruuassa ja koko yrityksen toiminnassa! Lisäksi Puukarin  Pysäkki on niitä harvoja maaseudun matkailuyrityksiä, jotka ovat avoinna  joka päivä aamusta iltaan. Anita ja Heikki Ovaskaisen uraauurtava työ on saanut jatkoa, kun tytär perheineen on siirtynyt yrittäjiksi Puukarin Pysäkille. Paljon onnea Anni ja Jarno Korhonen & Tervetuloa Karelia à la carte verkostoon!

Karelia à la carte LIV -kanavalla

Luomutila Risto Laitinen JORMA –ohrallaan sekä Ravintola Juhanantupa ovat esiintyneet Heikin lähiruokaa ohjelmassa LIV –kanavalla. Hienosti yrittäjät toivat esiin  Karelia à la cartea! Suurkiitos!!!

Karelia à la carte TaitoKorttelin Puodissa

Karelia à la carte elintarvikkeet ovat nyt upeasti esillä TaitoKorttelin puodissa. Saatavissa on mehuja, hilloja, marjajauhetta, hunajaa, kasvisjalosteita, ruisleivän juurta ym. Myös Kauppaneuvoksen Kahvila on esimerkillisesti vienyt Karelia à la cartea eteenpäin. Päivittäin on käytössä mm. Karelia à la carte ruokaservetit ja kahviservetit. Hienoa Petra Karjalainen & Taito Pohjois-Karjala!

Herkkujen Suomi 23.-25.8.2012

Karelia à la carte verkosto osallistuu Helsingin Rautatietorilla järjestettävään Herkkujen Suomi tapahtumaan 23.-25.8.2012. Tapahtumassa tehdään verkoston yleismarkkinointia ja myydään mm. Karelia à la carte Burgeria.

Karelia à la carte nettisivuille, esitteisiin, ilmoituksiin

Karelia à la carte logon tuntee jo yli 85 % pohjoiskarjalaisista. Logoon osataan yhdistää todella monia hyviä asioita kuten paikallisuus, luotettavuus, laatu, yhteistyö. Kannattaa hyödyntää Karelia à la carte brändin postiviista imagoa oman yrityksen markkinointiviestinnässä.  Muista laittaa Karelia à la carte logo nettisivuillenne, ilmoituksiin ja esitteisiin. Kun Karelia à la carte brändin tunnettavuus kasvaa, me kaikki hyödymme siitä. Näin me markkinoimme toinen toistamme!

Tapahtumia

9.5 Hygieniaosaamiskoulutus / testi, Joensuu
9.5 Yhdeksän hyvää yrittäjätyyppiä, Joensuu
11.-12.5. Ruisleipätalkoot Ruisleipäkurssi, Lipstikka Liperi
14.5 PKO Lähiruokatapahtuma, S-market Kitee
15.5 PKO Lähiruokatapahtuma, S-market Outokumpu
16.5 PKO Lähiruokatapahtuma, S-market Lieksa
18.5 PKO Lähiruokatapahtuma, S-market Ilomantsi
19.5 VilliGrilliSika -tapahtuma, Joensuu
19.5. KevätKiekaus, Kukkolan tila
26.5 Pisnesbussi –kiertue
31.5 PKO Lähiruokatapahtuma, Sokos Joensuu
1.6 PKO Lähiruokatapahtuma, Prisma Joensuu
9.6 Hygieniaosaamiskoulutus / testi, Joensuu
8.6-10.6 Karjalan Messut, Joensuu
21.6 Pisnesbussi -kiertue
1.8 Pisnesbussi –kiertue
23.-25.8. Pisnessbussi –kiertue, Masva -hanke
29.9. Liperin Leipäpäivä

Saatavissa jälleen: Karjalaisessa ruokapöydässä –kirjasta

Lisäksi:
Ruokaliina, taiteltu, valkoinen, 3-kertainen 70 euroa + alv, 1 400 kpl / laatikko
Pitkä esiliina, musta, polyesteri 65 %, puuvilla 35 % 15 euroa / kpl +alv
Kahviliina, 2-kertainen 2,50 euroa + alv / pkt (70 servettiä / pkt)
73 euroa + alv, 2 800 kpl / ltk (0,03 euroa + alv / servetti)
Ruokaliina, valkoinen, 3-kertainen 65 euroa + alv, 1000 kpl / ltk
Ruokaliina, taiteltu, punainen, 3-kertainen 75 euroa + alv, 1400 kpl/ltk
Autotarra 5 euroa + alv / kpl
Tuotetarra 50 euroa + alv / 500 kpl, 0,10 euroa + alv / kpl
Ruokalistapohja 1 euro + alv / kpl
Ruokalajinimikyltti 1 euro + alv / 4 kpl
Karelia à la carte käsipyyhe, pellavaa 16 euroa + alv
Kahviliina teline 20 euroa + alv
Paperikassit 0,50 euroa / kpl + alv
Chilinpunainen kokintakki 30 euroa / kpl + alv
Karelia à la carte pitkä- tai lyhythihainen paita 20 euroa + alv
Karelia à la carte kauluspaita pitkä- tai lyhythihainen, punainen 30 euroa + alv
Karjalaisessa ruokapöydässä –kirjanen, suomenkielinen
5 euroa / kpl +alv välitykseen 8 euroa / kpl (sis. alv ) suoraan kuluttajalle
Karjalaisessa ruokapöydässä –kirjanen, englanninkielinen
5 euroa / kpl +alv välitykseen 8 euroa / kpl (sis. alv ) suoraan kuluttajalle
Karelia à la carte Juhlapalveluopas
2,50 euroa / kpl + alv välitykseen
5,00 euroa / kpl (sis. alv) suoraan kuluttajalle
TARJOUS; Karelia à la carte Ruokakirja 30 euroa (sis. alv)

Iloista, uudistavaa kevättä!

Pirjo Korjonen & Johanna Rinnekari

ProAgria Pohjois-Karjala, Maa- ja kotitalousnaiset
Karelia à la carte -verkosto

Lisätiedot, kehittämisideat, tilaukset:

p. 040 301 2417, 040 301 2441
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Pirjo Korjonen, Johanna Rinnekari

 

 


 

 

 
Honkavaaran Perinnepiha Vuoden 2011 Karelia à la carte yritys
There are no translations available.

 

Tiedote, julkaisuvapaa 10.11.2011 klo 10


Karelia à la carte


Honkavaaran Perinnepiha Vuoden 2011 Karelia à la carte yritys


Pohjoiskarjalainen ruokamatkailuverkosto Karelia à la carte julisti vuoden 2011 yritykseksi Honkavaaran Perinnepihan Joensuun Pyhäselästä. Vuoden 2011 Karelia à la carte yritys on valittu runsaan 80 yrityksen keskuudesta. Honkavaaran Perinnepihan Tarja Lehikoinen on toiminnassaan tehnyt tunnetuksi Karelia à la carte brändiä ja kehittänyt aktiivisesti koko Karelia à la carte verkostoa. Yritys on sitoutunut Karelia à la carte arvoihin, joita ovat paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Yritys on määrätietoisesti vuosikaudet vaalinut karjalaista ruokaperinnettä ja tehnyt hyvässä hengessä tiivistä yhteistyötä muiden yritysten kanssa ja käyttänyt ateriapalveluiden raaka-aineena lähialueen tuotteita. Yritys tunnetaan korkeatasoisesta ja iloisesta palvelusta sekä erinomaisen herkullisesta ruuasta!

Honkavaaran Perinnepihan maatila perustettiin Honkavaaralle jo 1600-luvulla. Pihapiirin vanhat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Tilalla on toiminut kestikievari, jossa Elias Lönnrot yöpyi runonkeruumatkallaan. Tilalla on ollut useita omistajasukuja. Nyt Toivasten tyttären tytär Tarja Lehikoinen emännöi tilaa. Tilalla on ollut myös useita torppareita. Viime sotien aikana Honkavaaralle majoittui paljon sotilaita ja evakkoja. Tilalla toimi myös posti ja lennätin.Historiasta pulppuaa iloisia ja surullisia tarinoita, jopa kummitusjuttuja. Perimätieto kuiskuaa myös kätketyistä aarteista.Vuonna 1990 pihan rakennukset jäivät tyhjilleen, ja ränsistyivät pahoin (mm. melkein kaikista rakennuksista katot romahtivat). Tarja Lehikoinen aloitti toivottomalta tuntuvan korjausurakan v. 1997 asuttuaan vuosikaudet ulkomailla. Pitoja alettiin järjestää tilalla vuonna 1999.

Vuonna 2007 Karelia à la carte vuoden yritys valittiin ensimmäisen kerran, jolloin valinta kohdistui Anita ja Heikki Ovaskaisen luotsaamaan Majatalo Puukarin Pysäkkiin Valtimolta.
Vuonna 2008 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Tuoteankkuri Pyhäselästä.
Vuonna 2009 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Mahevi Oy Polvijärveltä.
Vuonna 2010 Karelia à la carte yritykseksi valittiin Ravintola Kielo Joensuusta.

Karelia à la carte -verkosto on 20 -vuotias ruokamatkailuverkosto, johon kuuluu pohjoiskarjalaisia elintarvikealan yrityksiä, matkailuyrityksiä, juhlapalveluyrityksiä ja ravintoloita.

Lisätiedot:

ProAgria Pohjois-Karjala

Johanna Rinnekari

Puheenjohtaja, Karelia à la carte -verkoston valiokunta

Palvelupäällikkö, ProAgria Pohjois-Karjala

puhelin 040 301 2441, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , www.kareliaalacarte.fi

Honkavaaran Perinnepiha

Tarja Lehikoinen

puhelin 050 575 4028, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Rekivaarantie 22 Hammaslahti, Joensuu

www.honkavaaranperinnepiha.fi


Pro Agria Maa- ja kotitalousnaiset

 

 

 
Ravintola Kielo Vuoden 2010 Karelia à la carte –yritys
There are no translations available.

Pohjoiskarjalainen ruokamatkailuverkosto Karelia à la carte julisti vuoden 2010 yritykseksi Ravintola Kielon. Vuoden 2010 Karelia à la carte yritys on valittu runsaan 80 yrityksen keskuudesta. Ravintola Kielo on toiminnassaan tehnyt hyvin tunnetuksi Karelia à la carte brändiä ja kehittänyt aktiivisesti koko Karelia à la carte verkostoa. Yritys on sitoutunut Karelia á la carte arvoihin, joita ovat paikallisuus, karjalaisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus, luonto. Yritys on hyvä esimerkki Karelia à la carte verkoston uudistumiskyvystä ja monipuolisuudesta.

Ravintola Kielon yrittäjäpariskunta Petri ja Minna-Johanna Heikkinen muuttivat kolme vuotta sitten kotiseudulleen Pohjois-Karjalaan. Neljätoista vuotta tuli kierreltyä Lapin ja etelän ravintoloita kunnes viimein tuli halu perustaa oma suomalainen ravintola Joensuun keskustaan. Heikkisillä oli jo aiemmin yrittäjätaustaa Etelä-Suomesta golfravintolan vetämisestä, mutta pullan ja einesten myyminen ei tuntunut omalta jutulta.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2
Finnish (Suomi)English (United Kingdom)Russian (CIS)
No images